Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΜΑΥΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ
21/02/07
Αρκετούς μήνες υπήρχε στο μυαλό μου η ιδέα να δημιουργήσω ένα οπαδικό site του Παναιγιάλειου.Το ξεκίνησα με μια ελεύθερη απλή σελίδα και αποφασίσα να την κάνω την ιδέα αυτή  πράξη μετά από ώριμη σκέψη και πολύωρες συζητήσεις που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της ανεξάρτητης, και αδέσμευτης πληροφόρησης. Και έτσι δημιούργησα αυτό το site. Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι το site είναι προϊόν συνεργασίας δύο ενεργών οπαδών του Παναιγιάλειου. Δεν εκφράζουμε τις απόψεις κανενός συνδέσμου και δεν είμαστε μέλη κανενός συνδέσμου και όχι βέβαια επειδή πιστεύουμε ότι οι σύνδεσμοι είναι εκτροφεία βίας και λοιπές χαζομάρες αφού όπως θα διαπιστώσετε από το περιεχόμενο του site κάθε άλλο παρά αποκηρύσσουμε τις δίκαιες και δυναμικές οπαδικές πρακτικές. Προτού λοιπόν παραθέσουμε τους λόγους που μας ώθησαν στην δημιουργία του site και τι θέλουμε να πετύχουμε μέσω αυτού επιβάλλεται να κάνουμε σαφές το τι δεν επιδιώκουμε και δεν στοχεύουμε να πετύχουμε.

1) Δεν επιδιώκουμε (είτε βρούμε συμπαραστάτες είτε όχι) να γίνουμε η βάση από την οποία θα ξεπηδήσει κάποιος καινούριος σύνδεσμος. Όσο για αυτούς που πιστεύουνε ότι οι πολλοί σύνδεσμοι είναι δείγμα δημοκρατίας του κόσμου του Αιγίιου έχουμε να ανταπαντήσουμε ότι η δημιουργία διαφορετικών συνδέσμων  ούτε συσπείρωση επιφέρει, ούτε καλύτερη οργάνωση, ούτε καλύτερες κερκίδες. Αντιθέτως  τους απαξιώνει στα μάτια της πλατιάς μάζας των οπαδών του Παναιγιάλειου ενώ μπορεί να υπάρχουν και πολλά περιστατικά αρπαχτής, δημόσιας αντιπαράθεσης και ανοιχτής ρήξης μεταξύ αυτών. Ο καθένας μπορεί χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και το απαραίτητο βιογραφικό να γίνει πρόεδρος σε κάποιο σύνδεσμο ή να ιδρύσει με την παρέα του καινούριο σύνδεσμο, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα γελοία φαινόμενα όπως τις μεταγραφές μελών ανάμεσα σε συνδέσμους ή την εντελώς ανούσια και άκρως δημοσιοσχετίστικη πρακτική κάποιων. Για να ανοίξει και να λειτουργήσει σωστά ένας σύνδεσμος,θα πρέπει τα μέλη που τον αποτελούν να είναι μόνο και μόνο Παναιγιάλειος! Δεν εννοείτε να υπάρχει επίσημος η ανεπίσημος σύνδεσμός μας με μέλη του που ανήκουν σε άλλες ομάδες. Και μπορούν να καταλάβουν όλοι τι σημαίνει αυτό. Το ρεζουμέ όλων των παραπάνω είναι: Είμαστε θετικοί στην δημιουργία ενός συνδέσμου με παρακλάδια της που θα φτάνουν σε όλη την Ελλάδα η ακόμα και στο εξωτερικό. Αλλά όσα μέλη τον αποτελούν θα πρέπει να είναι και να φαίνονται πιστοί στην ομάδα, και χωρίς  εγγραφές σε άλλες ομάδες. Το 80% της επαρχίας υποστηρίζει εκτός την ομάδα της πόλης τους και ομάδες "μεγάλες".Δεν είναι δα και τόσο μεγάλο κακό,γιατί αν δεν υπήρχαν αυτές θα το ρίχναμε σε ομάδες του εξωτερικού,τέλος πάντων θα έβρισκε ο Έλληνας κάποια ομάδα που σηκώνει κούπες και θα τον κάνει να νιώθει υπερήφανος. Όλα αυτά όμως είναι παραμύθια γιατί είμαστε απο τις ελάχιστες "προηγμένες" ας πούμε ποδοσφαιρικά χώρες που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...Θεσσαλονίκη,Λάρισα Γιάννενα που μένουν πιστοί στις ομάδες της πόλης τους. Αρα όπως καταλαβαίνουν όλοι δεν είναι εύκολο να συμβεί,διότι δεν υπάρχουν πολλοί οπαδοί που να είναι προσκολημένοι μόνο στην ομάδα της πόλη μας.

2) Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε αρεστοί από ολόκληρο τον κόσμο μας για τον απλό λόγο ότι βλέπουμε τα πράγματα από καθαρά οπαδική σκοπιά και όχι σαν φίλαθλοι, ουδέτεροι, αντικειμενικοί, δημοσιογράφοι, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, και άλλα...

3) Δεν επιδιώκουμε να περάσουμε τις απόψεις μας, δηλαδή να χαράξουμε γραμμή στον κόσμο του Αιγίου, ούτε να αντικαταστήσουμε κανέναν άλλον.

4) Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε γνωστοί και δεν σκοπεύουμε να έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις με κανέναν και ούτε θα απολογηθούμε σε κανέναν για το περιεχόμενο του site. Οτιδήποτε περιέχεται στο site είναι εξακριβωμένο απόλυτα από εμάς τους ίδιους.

5) Η ανανέωση του site γίνεται όταν μας μένει ελεύθερος χρόνος απο τις υπόλοιπες εργασίες μας.Ούτε δημοσιογράφοι είμαστε ούτε πληρωνόμαστε απο εδώ.

6) Η εκάστοτε διοίκηση της ομάδας μας δεν έχει καμία σχέση με εμάς,και θελουμε να κάνει πάντα το καλύτερο,εκπροσωπώντας επάξια αυτό τον σύλλογο όπου έχει λαμπρή και μεγάλη ιστορία. Εμείς θα είμαστε άξιοι συμπαραστάτες και θα λέμε απο αυτό το βήμα και τα καλά τους και τα κακά τους .Όλοι τους κάποια στιγμή φεύγουνε...ο Παναιγιάλειος όμως μένει!

7) Το site εκτός απο τα θέματα που αφορούν τον Σύλλογο του Παναιγιάλειου,δεν ασχολείτε και θα συνεχίσει να μην ασχολείτε με οποιοδήποτε αλλο άθλημα και με ομάδες όπου αντιπροσωπεύουν την πόλη μας και δεν φέρουν την ονομασία του Συλλόγου μας.

Ο κύριος λόγος που δημιουργήθηκε αυτό το site είναι για να έχει ο οπαδός του Παναιγιάλειου όσο το δυνατόν πιο σφαιρική πληροφόρηση πάντα μέσα από το οπαδικό πρίσμα. Όπως προαναφέραμε ήδη, εκτιμούμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της ανεξάρτητης Αιγιώτικης πληροφόρησης τουλάχιστον για όσους δεν μένουνε μόνιμα στο Αίγιο.Ο γνήσιος Αιγιώτης που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενημέρωση για το λόγο ότι δεν μένει στο Αίγιο,έχει δικαίωμα στο να μαθαίνει τα νέα της ομάδας του,γιατί δεν είναι πια καθόλου δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.Οι εποχές που όλοι διαβάζαμε μια εφημερίδα και βλεπαμε ένα και μόνο κανάλι έχουν περάσει.Γιατί να μένουμε εμείς πίσω; Αυτά κάποια στιγμή αργά η γρήγορα πρέπει να αλλάξουν.

Αυτά που θέλουμε να πετύχουμε δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς για τον απλό λόγο ότι εμείς είμαστε κάτι το απρόσωπο, είμαστε μία πολυ μικρή ομάδα ανθρώπων που επιμελούνται ένα site και μέχρι εδώ είναι οι δυνατότητες μας. Δεν διαθέτουμε εισιτήρια αγώνων, δεν διοργανώνουμε εκδρομές και δεν αβαντάρουμε, ούτε κριτικάρουμε με αντιπολιτευτική διάθεση τους επικείμενους σε δημιουργία η παλαιότερους συνδέσμους. Οι στόχοι μας στηρίζονται στην λογική ότι με την πληρέστερη ενημέρωση ο κόσμος του Παναιγιάλειου θα αντιληφθεί διαφορετικά την σχέση του με την ομάδα και θα έχει πιο ενεργητική παρουσία σε όλα τα επίπεδα. Ενεργητική παρουσία πρώτα από όλα, σε όλα τα γήπεδα όπου αγωνίζεται η ομάδα μας. Ενεργητική παρουσία στην κερκίδα με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι επίσης στις προθέσεις μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στο να γίνει ένα γενικό ξεκαθάρισμα στο οπαδικό κίνημα του Παναιγιάλειου. Να ακουστεί μία φωνή που θα ουρλιάζει για κάποια πράγματα και όποιος νομίζει ότι ουρλιάζει δίκαια να την ακούει.

Εμείς που επιμελούμαστε αυτό το site δεν είμαστε της γνώμης ότι όλα στον Παναιγιάλειο είναι αγγελικά πλασμένα. Μπορεί κάποιοι να βιαστούν και να πούνε ότι αυτό είναι πασίγνωστο. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς μιλάμε για τον εαυτό μας και όχι για άλλο  κομμάτι του κόσμου μας. Μέσα από την παράθεση γεγονότων θέλουμε να καταδείξουμε ότι υπάρχουν "οπαδοί" και οπαδοί, "σύνδεσμοι" και σύνδεσμοι και στην τελική, γιατί όχι, "Παναιγιάλειοι" και Παναιγιάλειοι. Αυτό το site έγινε για να ενημερώνει τους οπαδούς μας για όλα τα θέματα της ομάδας μας έτσι όπως τα αντιλαμβανόμαστε εμείς. Στο internet υπάρχουν κάποια site που ασχολούνται η έχουν ασχοληθεί με τον Παναιγιάλειο. Κάποια εκφράζουν τις απόψεις κάποιου συνδέσμου, κάποια είναι ενημερωτικά και κάποια τελειως γενικά. Το γουστάρουμε τρελλά αυτό και είμαστε υπέρ. Σε ολόκληρη την ζωή μας δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να επιλέγουμε. Έτσι και οι οπαδοί του Παναιγιάλειου επιλέγουν πότε θα πάνε να δούνε ένα ματς, αν θα φωνάζουνε ή όχι, άν θα γκρινιάζουν γιατί η ομάδα δεν πάει καλά άν θα φεύγουν νωρίτερα απο το γήπεδο για να προλάβουν τον "συνοστισμό" στην έξοδο κτλ. Όποιος επιλέξει να πληκτρολογήσει την διεύθυνση μας ας έχει ανοικτό μυαλό και ας σκεφτεί ότι τίποτα δεν είναι όπως θα μπορούσε...

Φιλικά ο διαχειριστής,
J.B